Salah kira

Pernah tak ibu2 kat sini mengalami doc salah buat kiraan usia kandungan? Walaupun dah scan...

14 Balas

Macam sya laa ne skrg , sya pun pening .. Due sya dkter 1 tuu kira 18/02 .. ada 1 dkter lagi kira 21/02 , nurse kira skrg sya baru 24w 4d .. Sekali dkter scan 26w 7d 😂 sedang kan beza jumpa nurse dan dkter selang sehari jk 😅

Mcm sya..dkt buku msa tu 8 week..tpi lepas scan doktor ckp 9 week😂..pening😂...xthu la 28hb ni mcm mna sbb scan kLi kdua..xthu btukar lgi atau tdk..

Pernah, kt buku pink sy mula² doktor tulis due 13/8, lepas 2 minggu repeat scan lagi sekali doktor tulis bulan 9 pula.. haaa last² sy beranak 22/8..

Pernah . Smpai doc syak sy preggy luar rahim and kena tahan ward semalaman . Mimpi ngeri sbb kena scan melalui jalan bawah . Masukkan alat

Sy kt buku 3.3..scan 1st dpt 15.3 n 2nd tu 14.3, doc bgtau tukar tarikh ke 15.3..dkt 2w jgk bezanya walau haid mmg teratur sblm prgnt..

masa bukak buku akhir bulan 5 due. scan kat hosp dgn pakar awal bulan 7 due. keluar baby sebenar akhir bulan 6 😊

Kengkadang waktu subur kite tak same. Biase ikut saiz kantung, x ikut tarikh last period..

Msa buka buku, nurse kira 9 week.. Tp scan dah 12 week😆😆 dr 18/2 tukar kpda 25/ 1 😆

sy pn pening dgn tarikh edd sy . hentam sje la labuu 😂😂

Kat buku pink 8/10. Scan semua 17/10. Beranak 9/10 😂