Kiraan tidak sama dengan scan

Haii moms smua td sy bru buka buku pink and jmp doc tp kiraan x tally la klu ikut skg sy dah 14w2d tp bila doc scan my pregnancy 12w plak tp yg 1st period sy kira btul sbb sy simpan dkt period tracker x kan salah ada sape² alami mcm sy?

4 Balas

Normal sis, ni first check scan baby kan? Baby sis bersenyawa lambat dia tak ikut tarikh last period mcm manusia kira tu. Sbb Allah je tawu bile di persenyawa kan. saya pun lmbt 11 hari Dr kata dia bersenyawa lmbt. so xboleh pakai tarikh period tu. Waktu kita subur tu sperm dah jumpa telur tapi dia nak bersenyawa tu tarikh tu Allah je tawu. Dont worry ikut je tarikh due date yg baru ni. Nti lgi dua minggu check dia mesti membesar dgn normal dah 14w.

1y ago

ya 1st scan ya sy agak risau jg sbb ada kwn mcm ni kata bby tu kcik so dia ikut size dgn weeks tu and kwn pun ada ckp psl ovalution jg n nnt 2mggu check lg hrap smua normal mcm yg sis ckp tq sis

Sama sis. Dr ada cakap haritu yang kiraan kita memang xkan sama dengan scan sbb dia ikut size baby kita jgk.. ni dr la yg cakap huhu

1y ago

ya kwn pun ada ckp mcm tu jg so means bby tu kcik la kan then kena mkn byk protein utk bsarkan size dia utk sma dgn weeks tu btw thanks

Ya growth anak sy pun lmbt 2w, tapi lahir ok je. As long as every check up tu ada growth then shud be ok.

1y ago

ya sy pun trpanic skjp then doc sruh review 2mggu lg so hrap smua ok btw tq sis

Klu tiada masalah GDM, awk minum susu utk ibu hamil tu 2x sehari, insyaAllah baby akan cpt besar

1y ago

InsyaAllah amin YRA 🤲🏻🥰