Salah kira weeks.

Hi, saya nak tanya.. Apa perlu sy buat kalau nurse salah kira weeks? Kalau ikot weeks yg dikira oleh nurse, harini sy 10weeks4days. Tapi pergi scan, doc cakap baru 7weeks2days. Saya confuse ???

7 Balas

Nanti bby besar sikit bru nmpak berapa week skrg doc/nurse buat anggaran je...ikutkan yg betul kita kita start hri pertama period last mcm tu.

Nurse kira ikut tarikh period sbab tu kdang2 bila scan size tak sama dgn tempoh kehamilan. Bukan semua org ovulasi on time tiap2 bulan..

Apa yg nurse kira base dr date period last kita....yg scan pulak dia bg week bby base on saiz bby kita...

Kebiasaannya akan ikut pd Keputusan scan

Selalunya ikut tarikh dlm scan tu..

ikut result scan

Ikut scan.