Ada tak yang period masa hamil? Darah warna coklat.

Period waktu hamil

12 Balas

saya nak kata period tu tak....tapi bleeding mcm period la jugak... kalo tgh mandi, rasa mcm berat kat ari2... pastu tgh2 bdiri tu, naaahhh kua darah banyak mcm tgh kencing... pegi kat doc... doc pon xtaw apa punca... sbb bkn placenta previa ke apa.. sy pernah warded 2 kali disebabkan bleeding ni...penuh darah dpn kaunter spital...bila scan elok je baby duk joget2... anak sy lahir pramtang 28w3d... berat 1.18kg... now dah nk masuk 4 tahun , 30.10.2019 - 30.10.2023.. semoga baby awak baik2 je... ♥️🥰

bila dah berlaku persenyawaan dlm rahim awak, maka xde dh nk turun haid atau spotting atau bleeding. takkan ada bunting harimau, xkan ada bunting pelanduk. boleh search dkt tiktok dr irma. dia ada terang pasal bunting harimau. tlg la pergi hospital / klinik. selagi doctor sendiri tak ckp benda tu normal dkt awak. awak perlu risau.

1y ago

Puan Linda , ye betul... sesetengah orang ada je bleeding tp kandungan masih dlm keadaan baik... doc akan bagi duphaston atau utrogestan... 🤗♥️

bila kita dah hamil, takkan ada period lg. bunting pelanduk, bunting harimau ke apa mmg tak wujud. bila berlaku pendarahan ketika hamil, mmg kena ke klinik/hospital segera. jgn tangguh. ada org ok, tp badan kita, kita taktau lg. better ambil langkah berjaga2 awal.

Hi sis. Saya 3 hari berturut keluar coklat, then hari ke 4. Keluar coklay jugak. Tapi kering, org ckp coklat kering tak mengandung. Tapi saya mengandung sis. Jgn dengar sangat cakap orang, buat down jee. Apa apa pun buat upt sis.

Keluar drh wktu hamil tu bukan periode tapi sbb faktor2 kehamilan lain, salah satu contohnya rahim tak kuat, risiko keguguran & sebagainya yg bkaitan dgn kehamilan. Klau tak pregnant, tu baru kene panggil darah periode.☺️

Ade, sy drh merah tu ..p hospital dkto bg ubt kuat rhim slama 1w.. pastu smgu tu bleeding smula, klua ktul2 wrna htm glp,p hosptl lgi bby ok n mkn ubt kuat rhim lg slma 3 mgu,mgkin xblh brsma kot.klu bsama akn klua drh

sya anak first turun period mcm biasa tp jumlah xbyk,dlm 3 hari tiap bulan .lps tu masok 4bln perut mengeras,rupanya ad isi.. alhmdulillah.. doc ckp msa tu baby kuat , alhmdulillah miscarriage

1y ago

Puan Rosma sama mcm adik sy, tiap bulan dia period dlm 3hari je dan period sikit2, masa dah 3bulan baru dia tau yg dia pregnant 😁🥰

saya masih dkt wad..sbb kluar darah dn sakit..alhamdulillah bby ok..jalan xterbuka...14week..hati² jika bleeding masa pregnant..saya previous prgnant 2x miscarriage...

ada wanita kena macam tu. kawan saya start daripada dia pregnen sampai kandungan 5 bulan. period dtg.. sblm tu mgkin dia dh cek dktr dlu..

Tiada istilah period semasa hamil. Sila pergi hospital ya