sapa pnh jadi mcm sy?

pendekkn cerita... suami sy ni tanggung family dia.. tp bkn mak bapak dia je dia tgung.. skli abg2 dgn kak ipar dia semua... rumah tu.. suami yg kasi... tp mkin hari sy tguk... kak ipar sy tu... dia buat mak mentua dia mcm org gaji... dia biar je makan minum dia x berangkat... rumah x sapu.. sidai kain pun mak mentua yg buat...ada suami pun x mrh... hari tu sy ada tegur.. kak ipar sy dtg serang sy.. tumbuk sy.. masa tu sy tgh mengandung... suami sy terus mrh.. dia ckp kau duduk rumah ni.. kemas la.. kau duduk sja.. semua dh dberi.. tlg la kemas.. sama2 kemas... kak ipar sy boleh jwb " aku bnyk bnda lg nk pikir" suami syvterus jmpe mak ayah dia.. dia terus ckp " dri mak abah bela menantu x bgne, baik mak bela anak mak yg x kawin lg, ada jgk faedah" lepas tu suami sy buat keputusan halau mereka kluar.. biar mak bapak dia je yg tgl di situ.. bila suami sy halau.. mak mentua bapak mentua sy sedih.. dialog kak ipar sy " dlu si pian tu x mcm tu pun, tp sejak dh ada bini, dia dgr ckp bini dia je " persoalannya... slh sy ke? kita kasi dia duduk free.. brg semua kita bg.. soh kemas rumah.. dia ckp jgn sibuk..

18 Balas

Sy penah tp ms awl2 kawin la.x tahan wei serumah dgn mrtua n ada sorg adik ipar lelaki yg pemls,mnja trlebih n menganggur.umur dh 20 lbih tp masi brkepit dgn parents n mnyushkn suami yg dah ada tanggungan ank isteri(sy n ank).then sy x tahan sy lari balik umah parents sy.lama dlm setahun lbih sy tinggalkn suami sy n fmily dia.tp alhmdulillah berkat sbr n doa sy fmily dia x tinggal dgn kami suda.kalau dtg pun paling lama 3 weeks.kami lebih n sgt bhgia.ada privacy.duit pun bole simpan.dulu ms ada fmily hubby lngsung x dpt nk simpan sbb abis tanggung mkn minum diorg.hubby pun sedar 1st tggjwb priority dia ank istri dia...nk tolong fmily bole tp jgnla melebih2 smpai diri sndiri n ank isteri trabai.