Baby Kecik Seminggu

Patutnya sya dah 18 minggu 2 hari , td pegi klinik nk buat details scan tp dpt buat scan biasa je bila Dr scan Dr ckp baby kecik seminggu saiz 17 minggu tak dpt nak buat details scan lagi , dia minta dtg lagi dlm 2 minggu atau 4 minggu hmm sedihnya bila dpt tahu baby kecik .. Dr ckp sbb sya kurg makan atau ada terskip ubat , sbb tu baby kecik tak ckup makan dan tak ckup zat .. hmm mmg betul sya kurg selere makan dan asyik lupa nak makan ubat sbb sibuk bekerja sampai terlupa .. ada cara atau tips tak nk bagi baby membesar dgn normal ? Maaf kurg tahu anak first ..

Baby Kecik Seminggu
16 Balas

Maybe sis boleh set reminder kt phone tiap hari waktu mkn ubat.... So pasni daa xlupa lgi... Bab mkn ni mmg kena rajinkan jugak mkn laupun xde slera sbb kta bwak lg 1 nyawa dlm rahim tu... Klo x ckup mkn mmg effect pd baby. .

4y ago

Sis mkn bnda yg sis boleh telan...at least ade laaa bnda yg sis mkn kn...ade org mse preggy mmg xde slera mkn nasi... Jd mkn yg sis boleh mkn...moga dipermudahkan ye😘