First Trimester mommy here

Hi para ibu, saya sekarang hamil nak masuk 7 minggu. Mual dan masuk angin semua ada. Sembelit pun kerap. Saya rasa pemakanan saya semakin teruk sebab saya tak boleh tengok atau teringat makanan yg saya suka (auto jadi mual). Saya cuba untuk makan dalam kuantiti banyak tapi semakin lama semakin teruk mual saya. Bila saya mual, saya terus hilang selera untuk makan. Ada tak tips untuk atasi masalah ini?

1 Balas

tak perlu makan banyak. makan sikit tapi kerap. cuba dgn buah buahan atau makanan yg kurang bau. lebihkan air juga