Boleh suggest tak makanan ibu hamil? masuk minggu 7+ tak selera makan nasi, tengok je pon da mual.

mual tengok nasi #makananibuhamil

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Saya makan roti dan kentang untuk ganti carbo, macam wedges, fries, mashed macam tu sebab nasi memang tak lalu since 5W pregnant lagi. Sekarang nie sayur sayuran pun saya memilih, masakan bertumis dan gorengan yang guna banyak bawang semua saya loya bila bau. Make sure makan banyak buah buahan jugak. Take care sis. we can do this together

Baca lagi
3mo ago

sama lar... mash potato je berselra..

mee, kueyteow, spaghetti any carbs food yang boleh digantikan dengan nasi.

3mo ago

haah.. saya plak aritu selera makan mash potato jer.. 🤭