Angin, Loya dan Mual

Hai saya dah masuk 6 weeks. Tapi sy rasa angin yang sagt teruk satu badan. Loya dan berasa mual mual. Bau nasik masak pun sy xboleh hidunn terpaksa menyorok dekat dalam bilik smbul tutup pintu. Setiap malam pukul 1-3 pagi sy xboleh tidur sbb angin yg teruk, sehingga muntah2 beberapa kali.. Sy tiada selera makan. Setiap kali tengok makanan rasa nak muntah. Rasa lapar pun xde sebab angin dah penuh. Boleh bagi tips untuk dapatkan selera makan n macamana nak hilangkan rasa loya bila nak makan. Ni first baby saya n saya tiada pengalaman. #firstbaby

1 Balas

saya pun sama mcm sis. dh masuk 6weeks jgk. mmg xde selera utk mkn. sis kene cri makanan yg sis boleh mkn. mcm saya xleh mkn gandum. nasi boleh makan. saya byk mkn buah2 je. cuba try mkn Pisang, epal or oren. mak sy bg petua makan biskut tawar utk hilangkn loya. mkn sikit2 pun xpe. jgn biarkan perut kosong nnti lagi teruk loyanya. sy cuba amalkn mkn skit dan kerap. InsyaAllah goodluck mummy.

2y ago

Terkma kasih sis atas sharing ❤️