Mual makin teruk / makin x selera makan - week 11

Ada x yg awal awal first trimester masih berselera makan. Makin lama makin hilang selera eventhough dah nak dekat masuk second trimester. Saya jenis yg mual tapi x muntah. Cuma saya perasan makin lama makin berbuar buar rasa nak muntah tu.

2 Balas

Sama mcm sy. awl tahu pregnant cam rileks lg makan ok semua masuk. ni smua bertahan smpi 8w then masuk 9w semua berubah 100% 😂 Semua makanan xmasuk sdh, biarpun masam2. Sy pn x pernah muntah lg, tp bila nampak makanan je loya dah rasa beliur x habis mcm nak temuntah. sabar laa, dah masuk 11w skg alahan ni makin teruk. harap2 semakin ok la nt masuk 2nd trimester ni..

1y ago

tq sudi share. sama lah kita haha

Lebih kurang mcm saya. Saya sebelum ni ada jugak muntah cuma tak teruk sangat, tapi dh masuk minggu 13 ni, makin teruk pula. Setiap kali lepas makan mesti muntah semula. Rasa tak bermaya jee. Selera makan pun takda.

1y ago

alamak yeke. bertabah lah kita ya. tq sudi share pengalaman