Mual mual kembali

Saya waktu trimester 1 mmg ada alahan yg agak teruk jugak bagi saya. Muntah 3-4 kali sehari dan mual mual sentiasa. Then, masuk trim 2 saya dah tak rasa semua tu. Selera pun ok (dah boleh makan, masak etc) tp sejak nak masuk hujung hujung trimester 2 ni saya mcm rasa mual mual then muntah balik. Macam 1 kali sehari. kkdg ok kkdg muntah & mual balik… Nak tanya boleh ke alahan tu kembali semula? atau saya kena sentiasa makan? sbb kkdg saya rasa perut saya masuk angin taktahu angin ke alahan kembali… sspe ada mcm saya tak #pleasehelp #ingintahu

2 Balas

boleh, saya dulu mcm tuh even tak teruk mcm first trim dulu, tapi akan rasa juga, bab makan mmg yaa, makin besar kita akan rasa lapar , time tuh kena jaga juga takut berat naik ke apa

boleh. saya awal trim 1 awal trim 2 and skrg awal trim 3 mabuk. tp semua awal2 je. nnti tengah2 trim dia dh ok balik