Adakah anda percaya dengan pantang larang ketika hamil?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

6914 respon

28 Balas

Pada saya, ada pntang larang yg masih kita boleh ikut dan ada yg tidak. Cth tak boleh minum air byk nnt bentan tu tidak benar sama skali..makan terlalu limit smpi ibu tak dapat cukup nutrient juga dh x boleh diikuti..nk lalui proses pemulihan yg sihat ibu perlu makan secara sihat. ambil sayur2an & buah2an yg sesuai utk ibu berpantang. mana yg patut dielakkan sperti makanan yg boleh buat ibu sejuk dan sakit urat tu elakkan lah. pilih yg bersesuaian.. sihat dan bermanfaat utk keperluan ibu..so that, ibu dpt hasilkan susu yg berkualiti juga cergas dan bertenaga dlm masa yg sama. Pengambilan suplemen semulajadi juga digalakkan. Pastika pilih yg smulajadi shj..bukan suplemen sintetik. Barulah ceria dlm proses pemulihan.😊

ya, pantang larang pemakanan mengikut nasihat doktor. pantang larang zaman dulu mengikut nasihat famili saya sebab famili suami tak suka saya. bermacam cara familinya guna untuk pisahkan kami.

Kadang² kena percaya juga utk kebaikan ibu & anak..bkn sbb kita ni berfikiran kolot..sy ikut logik juga..

Tgk jgk .xsemua percaya..cm jgn langkah tunggul nnt xleh bersalin ke amende tu ngarut +syirik tuh...

Percaya tapi tak semua especially pantang larang makanan. Sy akan pantang makanan yg sy alergik shj.

Ye percaya sbb kekdg ad betul ad tak betul. So kita boleh fikir n tnye pendapat doc

Sedikit sebanyak😅 but not all the pantang larang saya ikut😌

Percaya sebab hormat orang tua, kadang tu tak jugak. hehe

depends la..mana yang bagi kebaikan pada kita, ikut saja.

Xsgt . Yg betul . Kita pecaya . Yg x betul . Sy xikut.