Pantang kat mana?

Pantang dengan mak sendiri ke mak mertua?

218 Balas

kalau saya mak sendiri.. Yala mak kita kan. Tapi apakan daya, sy akan berpntg rumh mak mentua sebb mak sy dh meningal taun lepas. tambah sy #firstpregnt. ok. tetiba rindu mak pula

Berpantang sendiri.... Dah biasa berpantang sendiri tanpa mak mertua atau mak sendiri tak nak orang tua susah. Insyaallah selagi allah beri kudrat sya akn usaha n berdikari sendiri.

5y ago

Boleh share tak Pengalaman berpantang sendiri.

pantang dekat ruma mil since saya pun duk serumah dengn mil alhamdulilah nak masuk anak no 3 ni ok2 je berpantang ngn mil ... 😊❤ syukur alhamdulilah dapat mil yang baik

sya pntang umah sndri...mak sya dtg dri sarawak jga sya dlm pantang...mak mertua dh xlarat sbb dh tua umr pun dh 80+...alhamdulillah mak mrtua n fmily2 ipar smua baik2...

saya pantang rumah mertua , saya mualaf kalau pantang rumah mak apa pulak kata mertua nanti kan sebab mereka risau ada daging ke apa tercampur skali dgn mknan kita ..

Rasa nya kat rumah mak mertua... 😭😭😭 Sya nak kat rumah sndri tpi suami x izin rasa nya lah kot sbb suami x suka dduk kat rmah sya 😭😭😭😭😭😭😭

I pantang dgn mak mertua, xpi kalau blh dgn mak sendri la best.. Sbb xkn nk srh mak mertua tlg buat nie wt tu kn.. Pastu mesti ada cara hidup lain dlm harian.

pantang sendiri je, panggil confinement lady dtg rumah, mak saya kadang2 sakit kaki, lagi pun tak nak susahkan mak dgn mak mertua walaupun dua2 rumah dekat.

kalau boleh nak mak sendiri tapi suami nak maknya yang jaga. saya ikut lah lagi pun anak pertama kan banyak yang kena belajar. mak saya pun kurang sihat.

Saya pantang dua2 rumah, sbb mak sendiri pun nak jaga, mak mentua pun nak jaga jadi kne adil 2 minggu rmh mak sendiri, 2 minggu rumah mak mentua 😊