muntah darah

Pagi tadi muntahh keluarr muntahh warna kuning pahitt sgt ? . Emm nk tanya kalau muntah tu sekali dgn darah bahye tak ? Darah sikit je . Tekak rasa perit sgt sbb kuat sgt muntah ? . Ad effect dekat kandungan tak ? Sorry tak tahu first pregnancy .

20 Balas

Sis jumpa doc yer... sy hari tu pegi kkia doc check dh dehidrasi sbb teruk muntah2 sampai kuning hijau cuma tak de darah.. doc suruh admit hosp hari tu jg utk tmbh air.. klu tak ada risiko keguguran doc kata... bila fikirkn bby kat dlm dgn berat hati sy admit jer hosp... mmg susah sis tapi sis kuatkn semangat ya... mudah2an dipermudahkn semua urusan sis...

Tekak da terhakis tu. Kena g jmpa doc.. klau kurg air dlm bdn kena msuk air la.. msuk air bg bdn bertenaga semula.. bhya ye ibu utk kndgan.. mmg xde siapa suka ddk hosp tggu lama2.. tp pk kndgan je.. sy sblm ni 7/8kali msuk hosp munth truk smpai mundh drh bnyk.. blh dikatakn stiap mggu la msuk hosp, smpaikn tgn ni dh xde tmpt nk cucuk msuk jrum..

Yg sye tahu kalau muntah dh berdarah tu sbb tonsil dh luka sbb selalu vomit. Masa sye 1st pregnant ari tu muntah kuning smpai berdarah. Sakit tekak tu x thu nk ckp mcm mane. Doctor nk sye admit masuk air tapi sye x mahu. Sye amik bedrest akhirnye. Paksa minum air byk byk utk elak kn dehydration.

4y ago

Ok..terima kasih

Sy pun pernah mcm macm tu, tp selalu dinasihatkan jangan biar perut kosong. Alhamdulillah dah masuk trimester kedua dah ok, cuma kalau lewat makan, perut kosong nanti muntah lah rasa pahit tu.

kuning tuu cecair dr hempedu. itu tanda badan awk dah takda air. pegi klinik trus, drip air. bahaya kat baby. saya macam tu la kalau keracunan, mesti drip sbb tanda badan dah takda dalam air

Better sis g jmpe doc n chck mcmne..jgn bia2 kn k..tkut ada infection bile kerap muntah mcm tu pd keshtn sis.. .nti bila sis xsht tkut effect pd bby juge..mg dpmudahkn segalanya..aamiin

Saya mcm sis jugak Dulu time still 13w. Sebab tak tahan muntah sampai perut sakit saya pi hospital then admit tambah air 3btl.. huhuhu... Cer try check klinik sis..

2y ago

nk tahu jgk

Sy ari tu asik kerap muntah, ada darah sikit je.. doktor ckp tekak luka sbb asik muntah je kan..tp kalau masih ragu lg, boleh je g klinik utk kepastian..😊

Saya pun sama mcm awk 😭 saya rasa sbb angin 😣 sy rasa sy dah minum air bnyk dah 😌 tp haih . lambat sikit je mkn , terus berangin satu badan

Sama laa sy mengalami situasi sama.. tpi sy dlm sehari akn muntah 2kali je 😭.. sblm ni mmg kuat muntah