Not sure

Is it nrmal before pregnant tdaa jrwat d muka but time pregnant berkeliaran brg jerawat d muka niee . Ada sesiapa menglami keadaan mcm tu ?

21 Balas

Sy sebelum preggy muka kusam , jerawat 😣 sekarang tengah preggy , muka jadi naik seri , muka tak berjerawat sangat , cuma jerawat kecil² sebab muka berminyak je 😂 alhamdulillah dah tak kusam hee .. sebelum preggy pon tak boleh makan seafood sebab naik jerawat , muka jadi gatal .. alhamdulillah sekarang dah okay tapi tatau lah lepas bersalin alah seafood semula ke tak 😌

Ye betul!! Lepastu after 4 weeks jerawt dh hilang, singgah dkat muka husband plak. Sian gila diaa xpernah ada jerwt naik jrwt batu pulak tu. Sebaliknya muka kita terus bersoh naik seri.. Hihi. Tp lepas disahkan gugur terus jerwt naik semula. Rashes merah2. Hukhuk

Sme la...sye lg bekerak bdn..muka x yah ckp xpnah ad blckhd ttiba ad...jerawat pun sme...yg best nye tmbuh bersusun mcm barisan kat pp tp belah kanan je...kawasan muka lain bersih...huhu..

Sye sbelum preggy jerawat naik bnyak kat rahang. Sye google sbb hormon. Bape wek lepastu positive pregnant. Lepas pregnant trus ilang jerawat2 tu sume hihi.

Normal sbb hormon berubah... Sy pun bukan saja.dkt.muka naik jerawat kt bdn pun naik... Dh bersalin nnt.inshaAllah akan hilang sikit2..

Sy terbalik pulak 😅 wktu pregnant muka ya ampunnn halussss benoo. Klau x ngandung hmm jgn harap nk dpt muka halus mcm time ngandung. 😑

5y ago

Haha same goes to me..

Untung gak jerawat klau sy ni habis muka mgelupas lg2 kt dahi.. siap boleh jatuh2 lg kulit klau trpegang.. kering betul muke 😅

Saya pun mengalami benda yang sama, hehe sebelum ni tade jerawat. Time pregnant jerawat naikk. Nie baru 7 weeks 3 day.

Hormon sis..sy pon tgh alami skrg ni..xtaw nk pkai skincare pe..biar kn je sbb org ckp lama2 nanti hilang sdri😂

sya pun mcm sis...kwn2 sya tgh prgnnt muka dorg brjerawat pnuh d muka...tpi sya muka naik seri xde jerawat lngsung