Jerawat dan muka menjadi sensitif

Muka jd breakout teruk bila 1st trimester ni..naik jerawat gatal2 biji hbs satu muka.. ada jln penyelesaian tak..sy dah xtahan miang d muka ni

4 Balas

kalau muka breakout..sis jgn sapu apa2 ubat/krim jerawat..doktor tak bagi..nanti akan efek pada baby..saya pun mcm tu dulu..rasa nak menggaru aje..apa yang saya buat banyakkan minum air masak..tukar cadar&sarung bantal selalu..amalkan amik sesudu minyak zaitun setiap pagi..kalau susah nak telan..amalkan aje mamariam..Insya Allah..akan kurang sikit breakout kat muka..

sama dengan saya sis. saya pun masih tak tahu nk buat apa. saya cuba ikhtiar ambik makanan sihat dan kurangkan makanan bergoreng. pagi2 pulak saya amek susu n madu. setakat ni x nampak apa2 perubahan lagi huhu.

saya pun muka sgt breakout time pregnant. mmg tak pakai pape skincare sbb takde perubahan langsung. lgpun takut effect baby.

sama la..muka sy gatal sampai mengelupas..😞😞