1st pregnancy-miscarriage

salam.. haii,, sape pnah tau psl blighted ovum.. kantung ade tp kosong xd janin.. klu cmnie kosong ker or ade bebi eak dlm tu..scan 2 kali x nmpk, kosong jer kantungnyaa.. last scan b4 kluar habis mende tu doc ckp ade dlm kantung tp xbesar ikut weeks dia.. xtau mne 1 btul..

1st pregnancy-miscarriage
10 Balas

Wsalam... Mcm sy 1st pregnancy...scan mggu ker 5 & 8.. xbesar ikut mggu...ngam2 12 mggu nk buka buku merah, kk scan trus gtau janin mcm xde sbb nmpk kantung jer..refer hkl scan ikut vagina baru nmpk clear,janin mmg xde..2 hari lepas tu perut sakit sgt2..g hkl pastu doctor kata kena kuarkan jgk...

rasanya awk buat scan terlalu awal. kat klinik swasta memang dr akan cakap kemungkinan2 macam tu. tunggu je 10 weeks keatas kalau nk yakin. saya pon masa 5 week scan jugak kat swasta. Lepas bukak buku kat kk, dr kata tu tak boleh pkai untuk edd sbb masih terlalu awal 😂.

4y ago

Dia ckp mende tu dh hbis klua

Mcm sy dlu. Langsung x nmpak apa. Cuma dot2 putih mcm tu je. Lpas 2 minggu mcm tu bledding pulak. Trus xde rezeki. Tp mungkin awk buay scan terlalu awal. Sbb tu x nmpk. Banyak kn berdoa, insyallah. Ada tu

Saya.. scan 7,9 &11 weeks smua gmbr kuar kantung kosong... last2 11 weeks 2 days bleeding trus g hos.. then kantung tu kuar sndr..

wslm... sy pernah alami blighteed ovum.. nyawa antara 50 50 sbb tumpah darah byk.. ni gmbr kantung sy ketika itu

10 week sy scan tk nmpk bby lagi . tggu lagi 3 mggu 😂 insha allah 23 ni scan balik . debar

Sy pernah mcm tu.. first diagnosed as blighted ovum.. then missed miscarriage. Sis dah brp minggu?

5y ago

mse tu da 11w..tp doc kte ukuran dia xsama mcm kiraan mgu dia.. bru 7w jer gitu..

Klu chemical pregnancy pun kantung kosong. Pastu nanti kantung kuar sendiri. Dulu saya mcm tu.

4y ago

Msa tu saya dlm mggu ke 8 lebih kurang

Nampak macam ada. Cuma memang xmembesar. Kalau kantung kosong nampak gelap je.

5y ago

kan sis..rasanya ade tp x mmbesar ikut weeks dia..jd bkn blighted ovum laa eak.. agknya laa😂

Berapa mggu dh?