luka jahitan bersalin

Normal ke rasa gatal sgt kat tmpt jahitan?sy berpantang hr ke-16.. tgok luka dh kering...

4 Balas

Klu rasa gatal , pastikan amik kain kering dan bersih , tekap tekap sikit bg kurang rasa gatal .. dan mungkin sis kena tgk pemakanan sis , mungkin ade makanan yang menyebabkan kesan jahitan tu gatal ..

X pernah pulak gatal..maybe atas permakanan kita..mkn kena jaga ye..& jaga kebersihan tempat luka tu..bg kering..kerap tukar pad..takut ada jangkitan ..

Kne jaga pemakanan time pantang..

Awk makan ayam tak?

1y ago

makan ayam mse pantang tk boleh ke ?