TIPS BAIKKAN LUKA JAHITAN BERSALIN

Hi mummies ade tak tips untuk cepatkan/sembuhkan jahitan luka lepas bersalin? Rasa mcm pedih sangat2 kat bawah ni, nk bergerak pun payah🥺 . Sy baru 7 hari berpantang.#firstmom

1 Balas

baru lg.. normal untuk rasa sakit.. luka bersalin bkn mcm luka² biasa.. ianya ambil masa lama nk sembuh sepenuhnya luar dlm.. awak kena pastikan kwsn luka sentiasa kering & bersih.. rajin² buh ubat luka.. rajin² tukar pad.. mkn buah² yg ada sumber vit c bg cepat baik proses luka.. minum air kosong bnyk.. klau sembelit jgn paksa teran kuat sgt.. berjln ke bergerak bt apa² kaki kepit jgn lasak sgt..