Bersalin normal

Jhitan sy dh kering n isi pun elok. Tpi kat bibir faraj sya ada luka agak pnjang n pedih. (kesan pkai pad n xde kne mngna dgn jahitan ye *utk pgetahuan) ada tak apa2 jel or krim utk keringkn luka kt bhgian tu? pedih sgt nk jln,lg skit dri tmpt jhit. tmpt jhit dh smbuh elok dh

2 Balas

sapu minyak TYT ke gamatbker sis lepas mandi... sy tiap kali bersalin bibir faraj luka.. sakit mengalahkan tempat jahit.. kena air sakit Yakmat... tapi Buh minyak lama2 dia ok... Maybe masa kita teran tu misi lupa nak tekan bibir faraj.. tu yg luka..

Kulit tu melecet kot, try tukar pad jenama lain.klu sy x sesuai pad pun boleh melecet.

5y ago

Ha'ah sis.. mmg mlecet ni.. sakit