masih terasa

Hai mommies. Alhamdulillah hari hari ke 31 sy berpantang. luka jahitan sy adalah 2 tear. dlm masa 2mggu luka dh baik dan bercantum. sy ada 2 soalan. pertama perlu ke sy cuci luka dgn ubat kuning selepas 30 hari? soalan ke 2 adalah. normal ke tmpt jahitan rasa ngilu/pedih selepas 30 hari?

4 Balas

dh yakin sembuh betul ke luar dlm? sbb luka klau dh sembuh betul dia dh x ada rasa sakit lg.. teruskn je buh ubat.. sy bab luka sy disiplin betul jaga.. sampai hari 44 sy buh ubat.. kaki x lasak x kangkang luas sampai anak injak usia 3 bulan..

Sembuh luar dalam ke? Kadang dalaman belum fully sembuh. Dr dah sahkan dah? Sbb mcm saya wktu 30 hari ada follow up check luka dgn dr pakar saya, dia kata 90% sembuh.. saya 2nd degree tear dan skrg hari 38 pantang

1y ago

Saya bersalin hosp putrajaya tp saya ambil pakej fpp. Jadi sebelum discharge wad dr pakar saya dh bg tarikh appointment utk check luka saya.. dr yg sama yg sambut saya bersalin dan jahit luka saya

sy xsakit cuma rsa ngilu lah. sbb kalau jalan memang xsakit lsung cuma kku baring atas katil rasalah oedih tu cuma xrasa sakit. tulaa sy memang letak ubat wlpom luka dh cantik dan keringg

1y ago

Dah ok. Ckup 2 bulan dah boleh pergi kerjaa. Cuma kena hati2 lah. Rsau jgk

hi sis rasa ngilu pedih tu hilang sendiri ke? or sis ada buat rawatan?