gatal dan kadang berdenyut

hari ni sy dah hari ke 45, kenapa ye parut tempat luka jahitan (normal) tu gatal dan kadang rasa mcm berdenyut, padahal luka semua dh kering n cantum elok..#firstmom #bantusharing #ingintahu

12 Balas

Sama dengan i je sis. Selalu bilas dengan air garam pink je. Rasa tu process nak baik. I sampai 3 bulan baru betul betul okay. Dah tak gatal n berdenyut dah. Kena jaga hygiene je. Rajin tukar panties/panty liner and pad kalau period. Oh jgn biar kan panties basah juga. Senang cerita make sure kering je area vagina tu.

4mo ago

yeke sis? sy ni sampai jadi anxiety sbb terlalu risau n takut sbb sakit mcm ni pdhl dh habis pntg n dr pun ckp ok, haritu mcm dh baik tau tkde rasa sakit, tetibe je dtg balik 😭, harap2 cepat la baik, sakit dia mcm bisa2 menangkap

awk nmpk je luka dah kering n cantum elok..tp sbnrnye tak...dalaman blom sepenuhnya pulih.. sy dah 11 bln lps masih lgi gatal2, tp bkn slalu. kalo buat keje berat sgt x bhnti ada lah rasa sikit kt tmpt tu

4mo ago

kurma dhuha dgn jus mustanir je

saya setahun jugak rs camni. Alhamdulillah pastu dh betul2 recover.. anak no 2, sebulan pertama je. anak no 3 ni dh 3 bulan .

4mo ago

tapi berdenyut tu sakit tak? sy sakit..awk tak rasa terganggu ke?

Sy dh 8 bulan lebih, masih gatal kdg2..berdenyut jgk kalau anak sy terpijak area tu bila die henjut2 lompat atas sy..

sama mcm sy... walaupun ank dh 10bln ada masa tempat jait ada rasa gatal..n ada masa rasa ngilu tu datang...

sy anak dah 1 tahun sebulan pon rasa mcm berdenyut...maybe buat keje berat sgt

Saya pun sama rasa berdenyut setiap kali nak berdiri/berjalan .

dah ada cek dkt klinik? mkn kena jaga juga tu

4mo ago

sy normal hehe, aminn tq awak

sama sy pon mcm tu..sy pantang hari ke 30 dah bersalin normal

4mo ago

sy kkdg tak buat apa pun tiba2 rasa mcm nyeri, masa tu mcm dh baik sbb takde rasa apa, dh nk habis pantang hritu baru rasa 😂

blh try mkn vitamin c sis utk luka dalaman cpt sembuh