perut kecik

Normal ke pregnant dah 14 minggu perut still kecik tak nampak mcm dah 3 bulan pregnant ??

27 Balas

Xpe sis. Takdela kena beli baju lain. Mcm sy ni boleh pakai baju kurung smpai 6 bulan. Bila masuk 6 bulan lebih, kain dh x muat. Sy banyak pakai blaus n seluar tapi besar, so ramai x perasan sgt perut sy. Klu nak nampak perut cepat mgkin kena pakai baju yg slim fit ikut badan baru jelas nampak rsnya. Yg penting baby ikut saiz sis. Tu lebih membahagiakan 😊

Normal sis..sbb br 14minggu... Xpe klu perut kcik pn..jnji bby dkt dlm sht...dan nti kurang alami strechmark dan senang nk turunkn berat bdn atau cpt slim ke aftr bersalin😂✌klu perut bsr nti take time nk kempiskn perut lepas bersalin jenuh nk pkai korset smpai btl2 perut back to normal..😉

saya perut dh 5bulan lbih.. smpai sekrang org asyik bertanya knapa perut sy xbesar2 xnnpk mcm org mgandung.. hurmmm susah hati jgk kadang tu tp xpala jnji bby sllu gerak aktiv hehehe.. .

Beruntung sis..jeles niii...ni dh 16w nk masuk 17w sluar baju smua ketat kat perut..baju berbutang sah2 terbukak..walaupun anak first..tapi asalkn baby sihat ibumu ini rela😂

Sgt normal sbb lain org lain bentuk badan lain keadaan janin. Sy 5-6m baru nmpk mula nk nampak 😂 Skg org dok kata perut nmpk kecik tp bila scan doc kata ok je, so... 😂

Normal . Sy 9m pregnant baru org perasan sy pregnant . Sy naik 13kg and alhamdulillah baby keluar 3kg+ . Baby besar kalau nak compare size perut masa pregnant dulu kecik

Normal tu sis. Sy preg anak pertama, kandungan 5bulan, baru nmpk perut 😂 masa 4bulan tu, nmpk la juga, tpi kalau dah pakai baju yg besar², tenggelam perut tu

Ok je sis, sbab ramai orang pon sama sampai last perot pon kecik, tengok2 baby kluaq tu besaq pulak 3kg lebih, janji sehat

normal. sy pun dulu pregnant perut kecik. senang gerak. x mengah sgt. baby keluar pun x de la kecik sgt. 2.96kg.

Normal sis 🤗. Saya sepanjang pregnant tahun lepas, masih boleh pakai baju sebelum pregnant. 🤭