Pregnant 6/7w

Nak tanya normal ke if baru pregnant 6/7 weeks tapi dah nampak baby bump?? Sebab masa first pregnant gugur 7w tapi baby bump tak nampak pun

4 Balas

6-7w bby pon xnmpk lgi kalau scan. nmpk kantung je or dot. tu bukan bump tu. tu kira perut sedia ada. mybe bloated mybe lelemak sedia ade.

Sy mse awl2 hritu besar jgk perut sbb kembung ingtkn baby bump.. lepas start alahan tu kempis balik perut asyik muntah je.

Tak logik sis nmpak bump lg 🤭 sy yg perut tk bape nk leper pun tk nmpak bump lg skrg 9w

Biasanya awal2 ni sbabkan bloated bukan bump