Baby bump 17 weeks

Assalamualaikum mommies 🥰 Saye cuma ingin tahu .. normal ke kalau baru first time pregnant , baby bump tk nampak sangat ? Sebab saye dh 17week .. ramai tegur tk nampak baby bump ..

20 Balas

awal lagi tu. sy 23 weeks baru lah nampak, tu pon ada yg tegur kecil. tp scan semua okay. baby pon membesar sama dgn usia kandungan dia. even kecil pon kadang2 rasa tak larat nak bawak, inikan pulak bila besar nanti. so rasa bersyukur jugak baby bump comel je 😆

normal shj dik.. tiada mslh.. selagi mana ibu & janin tiada mslh.. normal.. baby bump besar tidak menjamin ibu & bayi dlm keadaan sihat.. baby bump adalah aurat wajib ditutup.. jd klau x nmpk bersyukurlh sgt.. senang nk jaga aurat.. 😊

10mo ago

Ouhh yeke ?? Terima kasih sudi kongsi 🥰

normal sis.. sy Pon Anak 1st xnmpk sgt. masuk 7 nak 8 bulan ni baru lah nampak. itu Pon kalau pakai baju xbrp nak besar. org just nampak Bdn sy naik je. mcm makin besar. tapi dorg xnmpk kata pregnant tuu. mybe sbb Anak sulong la kut.

10mo ago

Ha sye pun, dah 8 bulan baru nampak, kalau pakai baju longgar tu memang tak nampak 😂

normal je...sy dlu ank first...kndungn 32 bru nmpk bby bump...xsmestinya prgnt jee akn nmpk bby bump... untg xnmpk bby bump tau...sb nya blh elak2 dri org iri hatiii...n mndoa kn bnda x elok untk kndungn....

10mo ago

Itu laa .. sebabkan saye selalu pakai baju yg besar orang yg tahu saye pregnant , mesti akan cakap tak nampak pon perut 😂

saya dah 26 week 6 bulan pregnant tapi perut saya nampak kecik je tapi macam makcik2 bawang kan selalu tegur juga setakat ni pergi checkup doktor cakap tulang dan saiz baby sama dgn usia kandungan.Alhamdulillah

awak dont worry setiap badan kita berbeza. saya pun macam awak selalu kena tegur tak nampak perut. macam saya dah 6 bulan baru nampak. jangan risau k! yang penting kita dan baby sihat! ❤️

maaflah nak tanya , kesihatan baby dgn baby bump tu mnaa yg lg penting ? selagi baby sihat pedulikan pertanyaan org . ada yg dh pregnant 7,8 bulan pun blum nmpk .

10mo ago

dia just tanya je, tak perlu lah tnya balik yg mana lebih penting. mybe first mom . Alahai

baby bump tu termasuk aurat jugak yg kne jaga sis. normal je kalo xnmpk yg penting baby sihat. kite yg perut besar2 ni seboleh2 nk sorok baby bump.

10mo ago

Terima kasih sudi ingatkan 🥰

My bump only started to show when im 30weeks! So dont worry about it ☺️ as long as baby size all on par then it shud be no problem ☺️

10mo ago

Thankyouu 🥰

Sy da masuk t3 ni pun org komplain xnmpk perut. Siap tuduh kita nipu lg 🙄.. pape pun, janji doc kata semua ok..ignore je apa org ckp 🥰

10mo ago

Janji baby dengan ibu sihat .. take care okey mami 🥰