Baby bump .

haii and assalammualaikum . maaflah sedikit teguran , dah banyak kali nampak post pasal baby bump . "dah pregnant bla bla bla tapi baby bump taknampak" . hm cammana eh nak cakap , penting ke baby bump ? lagi bagus taknampak baby bump sekurang kurangnya aurat terjaga . kalau risau sangat , masa checkup tu tanya je nurse baby okay tak , berat baby macamman . if dorang cakap okay takperlu pun nak risau baby bump takde 🥴 . berulang ulang orang tanya pasal baby bump taknampak . lahai . bende tuu ikut body masing2 . takperlu nak risaukan sgt selagi baby dalam keadaan sihat . 🥴🥴🥴

13 Balas

Kita skg beruntung sbb ada hp canggih Byk dah platform share ilmu2 tentang pregnant Sbb tu kena rajin membaca. Lg2 jd ibu. Bila tahu pregnant je, seeloknya bykkan lah membaca. So that kita tahu apa tanda2 tak normal bila pregnant yg patut ke hosp. Lepastu baby bump, baby kick. Bnda2 ni semua cukup utk pengetahuan asas. Ni bukan kecam tau tp pesananan Kot2 ada yg new mom mcm sy, marilah sama2 rajin membaca Supaya tak trjadi overthinking Nk jadi ibu kena berilmu 😊

saya nak masuk 30 weeks .. Buat kenduri Doa Selamat hari tu ramai makcik² tegur perut tak nampak , kecik .. jakun agaknya x pernah nampak orang mengandung tak nampak baby bump .. lagi² saya first mom mmg akan overthinking. asal check up je tanya nurse .. anak saya ni kecik sgt ke ? normal ke ? nurse ukur dapat 30 weeks so xde apa .. sbb saya badan besar , jadi banyak lemak dan baby suka main di bahagian punggung 😂

tak apa awk, setiap orang layak nak suarakan apa yang dia nak suarakan. kita ada mata telinga, duduk jelah diam diam. tengok jelah apa orang nak suarakan selagi tak kacau hidup awak, better duduk jelah ontok ontok. sekurangnya bila dia up mcm tu, org komen. hati dia lega... 😂 yang awk oun sama naik, kalau tak suka tengok post gitu, hide jelah... sama juga nak up sgini nak buat orang sakit hati.

11mo ago

bkn sis.. selalunya first mom akn byk tnya.. mcm sy ni dh xdk org tua,adik beradik pn semua lelaki.. so sy terpaksa tnya kwn sekerja walaupon bnda tu sekecik alam.. mcm tu la sis.. lg satu setiap kali scan dkt kk bila tnya doc,ada doc respond elok.. ada doc yg xjwb😅 dkt situ timbulnya susah hati

sy sokong sis. sy 26w pun org ckp mcm tak pregnant sbb seluar lama2 pun bole pakai lagi. Kalo boleh mmg taknak orang nampak pun baby bump. sy pegi timbang untuk join program pun org xtau sy pregnant. ni banyak sy baca semua risau baby bump x nampak. janji baby sihat ikut tumbesaran dia dah la. jadi stress bila baca org2 yang bising2 taknampak baby bump ni.

Betul tu. Saya sampai 24week tak nampak sgt baby bump. Orang ckp tak nampak pun mcm pregnant. Saya happy hahahaha tapi dah masuk 29 week ni membesar laju, pakai baju besar pun nampak. Jalan pun dah start larat tak larat. Cepat penat. Kadang rasa segan nampak sgt baby bump sbb orang tengok2. Bukan segan pregnant, tp segan risau pandangan lelaki je

11mo ago

haah kan.rasa segan bila org tgk prut besar.sy pkai bju bsar dan tudung bawal tu tutup perut.pstu dah org nmpk sy gemuk sgt pulak sbb pkai bju bsar.hehehe

Sy pon baby bump x nmpk tpi baby berat lbih sminggu n air ketumban alhamdulillah smue ok.. biasa lah tu mulut org kan .. biasa sy akn jwb .. "ank first mmg x nmpk org tue ii ckp " pstu sy akan ckp "bgus lah klau x nmpk .. itu menunjukkan yg sy ni even mengndung pon x nmpk mcm mak ii lg" pstu org yg duk tny tu diam je lah

Tu lah. Ada tu yg baru masuk 3 bulan dah tanya kenapa tak nampak baby bump. Babynya kecik lagi💆🏻‍♀️ Yg 3rd trimester ni tak larat nak bawak baby bump. Dah tak sabar nak tunggu baby keluar, penat nak bawak. Dia nak ada baby bump awal2 😅

11mo ago

saya ada baca satu posting , baru pregnant 10weeks tp risau tkde baby bump and takrasa baby kicking . Allahhu . member dalam perut baru nak membesar

sama laaa sis..sy ni jenis badan besar lagi laaa soalan sama walaupun dh tau tapi still tanya eh tak nampak pun..sy kalau boleh baju biar longgar bru selese dri nak tunjuk perut rasa segan pulak

sy masuk 6bln baru nampak . depends dgn kita bunya body juga sis. xpe asal baby dan ibu sihat je. abaikan mulut2 penyibuk . fokus dgn kesihatan diri jgn hiraukan apa org cakap

sy xsuka org judge perut kita bsr ke kecik.aslkan kita tahu baby sihat alhmdullilah kan.bila jmpa org tnya mngandung ke , pastu tgk perut.rasa segan plak..😂😂