Morning sickness

Normal ke if kandungan br msuk 8minggu , tapi xde morning sickness ?morning sickness start kandungan mggu kebrpa selalunya? #maafpengalamanpertama

65 Balas

Prgnt no 3 ni mmg tkde morning sickness, tp mkn mmg sgt selera.. alhmdullilah mmg mudah prgnt yg ni.. bg sy normal kot tkde morning sickness.. cuma sy ada gdm on ubt jdnya 22/3 ni sy kna induce 😂

Memang ada sesetengah ibu hamil yang tak mengalami alahan sis. Benda itu normal. Ini sedikit info tentangnya: https://my.theasianparent.com/mengapa-anda-tidak-mengalami-alahan-walaupun-hamil

Saya morning sickness baru jadi bila tahu mengandung.. masa tu 8w baru tahu pregnant.. so time 8w tulah tiba2 xleh bau suami..tiba2 xleh makan santan..tiba2..banyaklah tiba2 tu..hahaha

Saya pon kandungan nak masuk 8 minggu dan takde morning sickness. Tak tahu la takde atau tak kena lagi 😘 Kdg2 rasa mcm takde tanda langsung kecuali letih je selalu. #firstbaby

Normal.lain org lain bahagian dia. Sy dh 35 minggu alhamdulilah dan bersyukur sgt diberikan dari awal preggy smpai skrg xde alahan.😊 bersyukur dan enjoy ur moment sis.

Ikut ats org sis...ade yg xde..mcm sya dlu ank 1st, mmg terok n mase tu start kndungan sebuln lebih..n now preg yg 2nd bb, msuk 3 buln bru start morning sickness...😊

saya smpai masuk 19min tadak lgsung cma penat dan taklalu makan jaa .tapi sekarang makanan semua dh lalu sakit2 badan normal kan baby nk membesar. ada ckp bby boy ..

Bestnye xda alahan. Sy anak 1st dgn 2nd alahan teruk. Siap masuk air. Buat keje semua xlrt.. Lembik je.. Ni pon tgh ngadap muntah2.. Harap cepat lh hbs.

Saya dah kena dah morning sickness 😭 hanya allah jaa tau macam mana rasa , dulu masa anak 1st tadak langsung .. Skrang no 2 nii macam² dok ada 😭

Lain org lain sis.ada setengah di trimester 1, adanya di trimester 3.ada..misi ada bgth sy.😊 tapi alhamdulilah sy kategori yg xde alahan 34 minggu.