Baby hidung mcm merengus

Normal ke baby 2 bulan kadang² hidung berbunyi mcm merengus gitu? Alkisahnya 2 minggu lepas anak sy berkahak,selsema,batuk. Sy stop susu fm dua hari, dia kembali okay. Tp mslh nye susu badan sy sikit, kesian dia x kenyang sgt mse sy stop bg susu fm tu. Sy start balik bg susu fm, siap beli yg brand lain sbb tkot susu yg sebabkan dia jd kahak..tiba² skrg hidung dia mcm ada bunyi merengus gitu. Sy jd risau pulak.. Nk stop lagi bg susu fm sy kesian tgk anak asyik nangis lapar x cukup susu badan sy..

6 Balas

awak ,bawak bby g klinik/hospital. ank sy dulu pon btuk selsema masa dlm hari. sekali tu tidur nafas mrengus. sy keep check suhu anak. dgn rasa xsdp hati trus g emergency. rupanya jangkitan kuman kt paru2. kne tahan trus. awk bawa je anak pergi hospital. tau la dorg nk check buat apa. sbb kita xtau apa yg jadi. tkut lain kita teka rupanya lain yg bby alami

anak saya pun mcm tu tiap kali dia tidur suara lg kuat mcm org dewasa bedengkur dan ada selsema juga, adakah itu alahan susu fm?? saya sama juga susu badan sedikit kasian dkt baby selalu tak cukup susu

Awak kena try and error susu formula ni sampai awak jumpa yang serasi dengan baby. Beli yang pek kecil. Jangan beli yang besar. Kalau tak habis jangan anggap itu satu kerugian.

boleh g jmpa doc bt rujukkan... kdg ii kita x thu ap yg sdg mnimpa ank...

mcm mana nak tahu susu bdn cukup atau tdk utk baby ye?

try and error