Susu FM yg sesuai untuk baby?

Salam..lagi 4 hari sy akn bekerja..stock susu badan x cukup nk cover..mak mertua yg akan jaga..dia lebih selesa bg susu FM..sy dh try s26..tpi dia x berak dlm 2 hari...sy jdi takut..and baby refuse puting botol pulak..then..patut x sy tukar susu lain or just search balik cara penjagaan susu FM s26 yg betul..sbb sy takut sbb penjagaan susu FM tu yg jdi punca dia susah nk berak lepas minum FM..

2 Balas

Adk sy bagi s26 sma gold. Alhamdulillah hari2 baby berak. Mcm sy, ank sy baru cuba enfalac. Kalau baby x nk puting botol, bole cuba comotomo, plus flow dia x laju n baby x mudah tersedak. Pngalaman adik sy, pelbagai botol cuba,akhirnya ank dia sesuai comotomo. Anak sy pn sama. Comotomo's teat seakan2 ibu ibu punya

tq sis...now mmg pakai comotomo..awal2 dulu ok..ni dh nk masuk 2 bulan..x nk pulak..xpe..mungkin sbb sy ade kot..sbb tu dia refuse botol..now try gak beli botol biasa n extra teat piko yg boleh pasang kt botol comotomo.

4y ago

Extra teat piko tu cmne? Aah..rsenye baby ni bila mak dy yg kasi susu botol, dy tolak prefer direct bf. Tp kalau org lain kasi botol baru dy nak..sebab da haus..hehe