Susu formula

Salam. Saya ada anak baby boy 1month plus. Sblm ni sy bg susu formula enfalac a+ . Tahi dia mmg mcm warna coklat2 campur mcm hijau sikit ke? Lps tu husband sy tukar ke susu brand snow. Xsesuai sbb baby asyik muntah dan x sendawa sgt. Lps tu dia mcm meneran smpai merah2 muka padahal najis cair je. Then kami tukar ke s26. Bayi kerap minum susu fm. Sy rase sendiri pun manis susunya. Dia kurang minum susu badan. * susu badan alhamdulillah ada. Sy cuma 2 3 kali je bgi susu fm since mase awal2 sy beranak ritu 1 week xde susu badan kesian anak lapar. Doc suruh bg susu fm Skg sy bg susu fm similac yg kotak putih. 3 kali je dia minum yg lain susu badan. Masalahnye skg, berak mmg 2 hari sekali ke kalau susu fm? Dan baby kentut busuk plus bila berak tu sekali keluar smpai bocor. Risau dia kembung perut. Warna najis kuning. Dan tak la cair ke ape sgt. #1stimemom #firstbaby #mommybuntu

4 Balas

Saya pon baru tukar susu similac gold 3 hri.. baby selalu kencing sampai basah pampers.. berak dlm 1/2 kali sehari.. kadang dlm sehari tak berak.. Baby 54 hari dah.. susu fm + bf.. tpi fm lagi byk sbb susu bf kurang.. normal jgak ke?

Normal ✌🏻🙂 najis baby akan busuk pun normal, najis bocor kat pampers pun normal, najis warna kuning pun normal, 2 hari sekali membuang pun normal. Tapi kalau sis risau, boleh refer nurse KK ✌🏻🙂

Ank sy 3bulan...full bf...setiap kali berak..mesti smpai luar taie dia...wlpun berak tiap hari🤣sb kuat menyusu

kalau baby still bf mmg normal jarang berak. mcm ank sy pn cmpur. berak 3-4hari sekali. Susu fm mmg berak akn busuk.

4y ago

ahaa okay terima kasihh :)