nak tnya ni

Normal ke awal kehamilan perut terasa gatal...org ckp jngn garu2 nant pas bersalin kulit perut jadi pecah2,betul ke?

11 Balas

Betul , jangan garu . Gosok gosok je . Nak perut cantik . Jangan garu ok ?. Perut saya ni da pecah pecah da , belum bersalin lagi ni hahahaha .

Perut makin mbsr tu kering,gtal...sy ltk kt perut bio oil atau bole ltk mnyk zaitun je..elakkn stretch mark.jgn garu kalo gtl...

Iyaaa.. kalau tergaru menyesal x sudah🤣 kalau boleh rajin2 sapu cream di bahagian perut

Sy pown mcm tu sis baru 8 week ade rasa gatal2 kt perut.. sy xgaru tp sy gosok2 je.. huhuhu

ye sis.. jgn garu.. nnt jd stretch mark.. gatal2 tu normal sis sbb kulit meregang..

Yup jangan garu. Dlm masa mengandung pun kulit perut boleh berbekas.

Jangan garu pakai kuku.. Nanti jadi strechmark

Normal sis sy pn kne jgk ada mse tlanjur garu 😂

Normal. Sapu lotion/minyak kelapa dara

Jangan garu sis..gosok manja jer😉