kulit gatal

saya baru seminggu bersalin czer , cuma pelik sikit kulit saya pulak mcm kulit baby naik ruam gatal gatal . luka czer okay je tk gatal . peha , perut & kaki gatal betul sampai berbiji banyak gatal tu . #bantujawab

6 Balas

Mase awk nk bersalin salin, ada ambik epidural kn, ada tak dokter bgthu effect epidural tu, setahu Sy effect nye 50% ada permasalahan di kulit iaitu gatal2... sbb Sy bersalin, Sy ambik epidural, so Sy baca tanda2 effect epidural pd badan kite...

sy pun gatal2 jg hari tu lps czer. doc ckp kesan bius.. gatal amat smpi garu pipi lukaa🤣 stress nau gatal tu smpi nak nangis.

lahh sy pon samaa. teruk nau gatalnya. sy ingt sbb mandian herba😩 bila baca2 rupa effect dr epidural tuh

2w ago

HAHAHA , saya pun ingat dari mandian herba sbb alerginya 🤦

Normal side effect dari bius tu. Mungkin sis sbnrny allergic

2w ago

Czer kan kena general anesthesia, yg cucuk kat tulang belakang tu. Sy anak yg 1st kena czer dlu takde rs gatal2 lps bius. Tp anak yg 2nd czer mmg gatal2 sungguh. Doktor pun mmg ada mention gatal2 tu side effects drp bius. Sy dah 12hari drp czer hr tu, biji2 ruam pun ada sbb sy biarkan kulit berpeluh. InsyaAllah kalau peluh keluar boleh cepat elok kot. Sblm ni mse mngndg pn sy kuat peluh tp tak pernah naik ruam, sy byk ruam dekat dgn band bra dada dgn atas perut. Kalau tak tahan gatal sis jumpa doktor bgtau.

Postpartum hives tu mommy

2w ago

maksudnya ?

Meroyan daging

2w ago

Ada, meroyan kulit sorry silap. Saya anak first czer tak kena pun gatal2 ni. Second czer ya Tuhan teruk sgt. Padahal dua2 czer tu pun cucuk je anesthesia. Org tua2 ckp meroyan kulit. 44 hari baru ok. Saya kena kt tempat yg sis kena tu Tuhan je tau betapa gatalnya terkeruk2 24/7 sapu apa semua tak jalan