bacaan bsp

Nk tya Klu bacaan bsp kul 8 pg (5).. 10 pg (6.1)kul 2 ptg (5.7)kul 8mlm blum cek lg...tggi x mcm ni

9 Balas

Kalau tanya saya tak tinggi (Ini rate di pusat kesihatan area Bangi - 5.3/6.7/6.7/6.7). Setiap bacaan tu pagi, lepas breakfast, lepas lunch dan lepas dinner. Tak boleh lebih dari bacaan yg dinyatakan. Cuma bacaan awak ni nampak kena berjaga-jaga juga. Kawal pemakanan. Sbb awak GDM diet control ke? Sbb ada potensi naik. ☺

Sis kena tanya bacaan bsp normal kt kk sis, sebab setiap kk tak sama. Macam kk sy dia nak semua 4 bacaan tu kena bawah 5.3. Strict sgt 😂😂 Lebih dr tu kira merah dah 😅

4y ago

Sama lh kk sy,.. 4 kali bcaan, mst bwh 5.. Klu tk, esok Review doc, jnuh menjawab.

Tngahari tu ada lebih sikit.. kene control lg.. pagi jgn lebih 5.3, tnghari 6.0, ptg 6.0 malam 6.7, ni klinik tmpt saya.. kkdng lain klinik rate nya pon lain

4y ago

Tu lh klu kat klinik kira ok dh.tp jmpa doktr kurng ok..8pg 5.3, 10pg 6.1, 2ptg 5.7, 8mlm 5.1.esok jmpa doktr plk

Jgn mkn mlm sblm kol8 tu. Lps amek bsp bru mkn. 6.1 msih ok jgn lbh 6.7. Control mkn ye.

Kena tanya nurse klinik awak checkup. Setiap klinik tak sama paras normal.

Kalau mcam sy..lbih 6.1 doc da kta tggi da.. mgkin kita tak sma bcaan tu

Atas pagar je sis.. Msih kna control pemakanan

Tinggi sis, bacaan normal bsp 4 hingga 5.3

4y ago

Aah tggl sis .. slalu nya awal pg mcm tu xsmpai 5 bacaannya

atas pagar nii. control sugar intake ye awak.

4y ago

Ye ...dh jmpa doktor td..dia bgthu kn jg pemaknn..2 mnggu lg cek plk bsp