BSP

Hallo momies semua tadi pgi cek BSP 8AM : 4.9 10AM : 5.7 5PM : 5.7 Last cek kul 10 mlm . Tu kat atas tu normal ke x ehh ? First time kena cek BSP nii..

13 Balas

normal yg atas tu.tapi lain kk lain kot mcm sya tiap kali buat bsp yg pagi tu 5.3 kadang 5.4 doktor ckp normal je smp lah ke nak bsalin still mcm tu😄..tak kena on ubat or insulin just gdm on diet

kalau tempat saya tu paras normal lagi.. nurse bagi kadar bacaan = 8am & 8pm (bacaan maksimum 5.4), 10am & 2pm (bacaan maksimum 6.8).. tapi x tahu la kalau lain KK lain tahap bacaan nye..😁

3y ago

sis selain dr kurg kn pngambilan makanan, sayur tu pun kena masak rebus or tumis? bru bsp bole cntik

BSP kena buat 4x dlm sehari. Bacaan 1st jgn lebih 5, then bacaan ke 2, 3 & 4, jangan lebih 6.7. So kalau tengok bacaan Puan, ok normal

Saya buat bsp. Masa kita tak sama lah. Jam8 am tu betul. Lepas tu jam11 am. Pastu jam 3.pm pastu malam 8 pm 😂

klw sy ptg yg sllu sngkut 5.3 mlm 4.7..tpi d sahkn ad gdm..on ubt metfomin😅

kalau tempat sy pg sampai ptg x boleh lebih 5.2 malam x lebih 6.7

mg dpmudahkan segala urusan puan..aamiin... #TAPSupermoms

normal sis. pg max 5.7, tgah hari, petg, & malm max 6.7

normal ni..saya pn sdang bcaan bsp kali ke 4..

normal