Sembelit selepas bersalin

Nk tnye...mcm mne nk hilangkn sembelit lpas bersalin ye?hari2 mkn buah betik n sayur2..still sembelit..skrg bby dh 3bln..ad ap2 tips yg boleh mmbntu sy?

6 Balas

Kalau mommy sembelit, boleh minta ubat untuk cairkan najis. Masa saya lepas bersalin dan waktu check up baby di kk, saya beritahu doktor kk. Terus doktor kk bagi ubat tu #TAPsupermoms #TAPactiveusers

Sy pn dlu sembelit lps bersalin tp skrg tdk lg. Sy bnyk mnum air masak, 2 liter sehari, kurgkn minum milo sbb milo blh sbbkn sembelit, mkn buah hari2

sy pakai t-rub balm je sesuai pakai utk baby n dewasa.boleh wasap sy www.wasap.my/60129876070/trubalm

spupu sya mkn jamu nona roguy.. nk mmbuang senang katanya,tak ada sembelit..

Makan ubat cairkan najis beli di farmasi

3y ago

Ye betul sis beli je kt farmasi lagi senang.. Dan cpt utk mmbuang nya..

bykkan minum air suam..