Sembelit beby

Salam.ibu dan akak nk tnye ad cara x mcm mne nk ilangkn sembelit ank.kcian tngok ank sembelit cmpai nangis2 nk teran. Ank umr 1y7m. Thankz

5 Balas

buah betik, naga, oren sunkist...buah2 ni serasi dgn anak sy 1y5m, setiap hari @ 2 hari sekali mesti membuang. dan air kosong secukupnya.

sayur berdaun, buah n air masak. 3 ni kena perbanyakkan utk elak sembelit.

bg mkn sayur&buah..kl susu fm cb tukar cz ad jgk susu fm yg buat sembelit

teruk sgt pergi klinik je. dptkan ubat lembutkan najis.

Bagi makan buah banyak. Ataupun try tukar susu lain