Nak tanya

Hi nk tnye klo pregnant tk kerap kencing normal ke? Sbb ni pregnancy kedua, yg first gugur. Mase first dulu kerap kencing. Yg skrg kurang.

5 Balas

Kurang minum air kuranglah p toilet. Lagi tengok besar rahim. Awal2 mmg x p toilet. Nnt week by week makin kerap. Sebab pundi kencing tertekan.. lagi bila baby dah start gerak2 mmg cepat nak p toilet.

5y ago

Oh mcmtu. Sbb mase pregnant sblm ni kerap ke toilet, yg skg mcm kurang ke toilet. Ye juga sbb kurang minum air kali ni.

Pregnant kn haus..nk minum je.kerapkan minum air msk.takut kencing kotor pulak kalau kurang air dalam badan.

Banyakkan minum air sis

Puan skg hamil trimester ke?

5y ago

First trimester.

Bykkan minum air.