saya nak tanya lah kalau first semester mmg akan kerap kencing ke / 5/10 minit mcm tu nak kencing

normal ke kalau pregnant kerap kencing

5 Balas

Bagi sy tak normal. Sy kena sebiji mcm kes sis. Lain2 tak sakit pape pon. Just kerap kencing. Kekerapan tu buatkan sy rasa pelik sgt sgt sbb baby kecik lg. Xtolak pundi kencing pon. Xsmpai 5 minit, dah nak kencing lg. Better pergi check. Sy sangkut kencing kotor and dr kasi antibiotik. Dia pesan pregnant women mmg sng kena kencing kotor. Tak bahaya jika dirawat awal. Apa apa pun bagi sy, tak rugi pon kalau kita pergi check dan dapatkan nasihat

kalau 5minit 5minit rasanya x normal sis...kerap pun kerap juga tapi x sekerap itu ..sa trimester 2 pun mgkin sejam 1or 2 Kali je g tnds 😇 klu mlm tu mgkin sekli atau 2 kli bgun dari tidur g tnds..lebih baik minta nasihat doc ya😇😇

tak normal sis. sy baru sj kena kencing kotor.. sy kerap ke bilik air, igt perkara biasa tapi sebab sakit dlm perut mcm segugut baru check rupanya kena kncing kotor 😥

normal. nanti dah masuk trimester ke 2 lagi kerap nak kencing. trimester ke 3 takyah sembang la, toilet dgn kita ni umpama isi dan kuku 😂 susah nak berpisah

memang sis..kalau sya dah trimester kedua ni lagi kerap nak kencing 🤭 mmg xbole jau dari tandas...