permakann ibu mngndung

Hi nk tnya mcm mna nak jaga permakann n berat badan supaya tk naik mndadak ktika prengnt..perot pulak sntiasa rase lapar.. sy lebih kpd nasi.. mknn manis n minum manis dh stop tpi berat ttp naik mndadak risau sgt sbb mmg dh obes..

1 Balas

Nasi pun sebenarnya boleh buat berat naik sbb manis kan. Doc pesan lebihkan sayur, ikan, daging dari. Kira suku suku separuh. Nasi memang tak boleh sepinggan. Kuih2 ke ape semua kena cut. Sbb time pregnant mmg badan senang naik. Sy pun setiap 2weeks naik 2kg. Kena bebel saje dgn doc. Doc pesan cara pemakanan macam tu la. Tak pun awk try beras perang. Tu sesuai untuk cut sugar.