Masalah berat badan naik mendadak

Hi mommies nak tnya kemarin sy brklinik d tmpt sy check kencing ok.. check HB 11.8 sekali ny sangkut d berat badan... naik mndadak... sepatut ny jgkaan berat sy 55.4kg tpi kmrin 57.6kg😂 boleh bgi tips kh mommies sekalian mcam mna nak turunkn berat badan tnpa mnjejaskn baby dlm kndungan.. sy jenis klu lapar terus mkn jdi xtrjaga dh prmakanan😥

1 Balas

sis kurangkan mkn berkarbohidrat. kalau sis lapar sis tukarkan dgn kudapan seperti kacang2 dan kurma. atau buah buahan