Gemuk

Sy nk tnye mommy2 kt sini..boleh ke berat naik mndadak dlm sbulan?contoh mcm sy bln lepas timbang 73kg tadi saje try timbang tengok dh 78kg..risau pulak naik mndadak sgt sbb sy baru 5bulan pregnant

15 Balas

saya pun naik mndadak chek up buln lpas.naik 4kg😅😅 now prut 7month time chek 6month. kene chek bp sminggu 2kali .pstu next chekup kene mnum gula . 😫 nak elakkan diri dari kene mnum gula second time . kene jugk aduii 😭😭 pdahal mkn mcm biasa je xda la mengidam mcm2 .😣

Tak pelik..sya naik mendadak masa 2nd trimester..tapi mmg doktor akan pantau kalau naik mendadak pastu die pesan berat jgn naik byk2..tpi diet x leh 😅 So saya just control pemakanan (makan x ikt nafsu😁)

rasanya itu normal sis.. kalau saya wktu mula scan brt 69 makin lama makin turun ... sbulan 1 kg turun shngga doktr sndiri hairan pttnya naik bkn turun tp dsbbkn skrg ni sya msh ada alahan loya mnth smua...

saya bulan lepas seminggu naik 1kg,so harini saya agak saya akan naik banyak..sebab makan tak ingat dunia walaupun ada gdm..sekali turun 0.30kg,doktor ckp sy skip mkn..xtw nk mrh ke apa..huhuhuhu

sy 5bulan jugak . dri awl preggy smpai skrg nurse kasi sy naik berat 0.5kg je . sy pun xthu lah mcm mana na kawal . berat asal 55.5 skrg 57.5 . terus kne check up 2mggu skli🤧

sy checkup baru2 ni naik 4 kilo ..doc bagi date monitor bp selang sehari ...berat tak consistance...sekejap naik sekejap turun pulak ..😂😂😂

Saya mmg jenis mengandung berat mmg naik bnyk sgt, masalah lain xde masalah berat je hu3 dr anak 1st sampai yg 3rd ni 20kg ke atas naik hu3

saya naik 4kilo. check gula 7.0, lepas tu kena minum air gula 😂 nasib tak sangkut gdm

kalau naik banyak sangat kena minum gula lagi😢 macam saya waktu pregnant anak first

normal sis.. sya 63kg .. after 1 month mendadak naik p 4kg.. 😅 kjp² lapar..