hope ada yg jawab

Nk tnya klo mnum air gula, then result tu brpa hari bru tahu ea? Nurse kata dy akn call.. tp ni dh nk msuk 2mggu dh tak call2 lg.. nk tau result ok ke tidak..huhu

25 Balas

Sy minum pon misi tak call2 sampai la next appoimnt baru taw result. Normal tapi result statik sbelom n slepas same. Misi kate klu doc soh repeat kene la.. tapi syukur doc tak ckap ape2.

Sy dh seminggu minum air gula pon takde call2...makna nya xde la ye kencing manis...sbb baby 1st dlu ada...jd tertanya2 pulak..

Mcm saya hari ni minum air gula kan.. Esok pgi misi dah col bgtau sangkut.. Lusa tu terus kena gi klinik untuk buat bsp..

4y ago

Saya mnum 2 mggu lps..arini tggok..sangkut juga tp x byk bru nk jd..5 8

Biasanya kalau tak sangkut gdm nurse tak call. Nanti next appt awk tanya nurse result dah keluar ke belum.

Normal nurse call kalau result sangkut & kalau xcall dh lama tu maksudnya result cantik xde kencing manis

Takde masalah lah tu kalau nurse tak call. Next appointment boleh tanya nurse tu regarding the result.

Kat tempat sy kalau nurse xde call, maknanya result ok.. Kalau ada masalah mmg dorang akn trus call

Klau nurse X call.. In syaa Allah, OK ja Tu.. Klau Ada gdm Baru nurse cal.. Klau X salah la..

Sy plk tunggu2 nurse xcall2 pun.. Pegi appt skali lg br nurse bgtau sangkut🤦‍♀🤦‍♀..

4y ago

Lebih kurang kes sy..nk dkt 2 minggu xcall..so ingat results ok..lps tu br nurse call sangkut..& start buat BSP

Dye mmg tak kan call pon... Sebb result dye akan tulis dky buku pendua yg ada kat kk tu...