result darah lepas minum air gula

salam and hai .nk tnya berkaitan lepas minum air gula.. td sbelum blik lepas ambil darah kali kdua check gula, nurse kk ada ckp, kalau result darah xok,dia akn call. boleh tahu x kalau result xok,dia akn call hri yg sama after kita dah blik rumah/akn call bila2 masa sbelum next checkup? td tak sempat nk tnya sbb ramai sgt org. #ingintahu #firstbaby #seriusnanya .

12 Balas

macam kk tempat saya lepas ambil darah kali kedua dorang suruh balik ja tak cakap apa apa. masa check up pula nurse tanya tau tak result minum air gula sebelum tu atau ada tak nurse call, saya cakap taktau takda sesapa pun call. nurse kata kalau takda dapat call maksudnya result ok la tu. biasanya kalau problem baru nurse akan call maklum dalam masa seminggu.

2y ago

sama sama 😊

depends on klinik wak. mcm klinik sy kata nk call kalau result x ok. tunggu2 2 minggu x call2 juga. sekali masa check up nurse kata sangkut gula so kena lah diet on control. kdg2 dorang busy sgt sampai x tercall kita.

Depends dgn klinik. Kalau klinik busy mcm tmpt sy, katanya 2-3 minggu juga. Tp dah sebulan ha takde khabar, alhamdulillah tak sangkut.

2y ago

tu la. nak tnya tp tengok smua busy. lagipun kk tmpt sy ni ramai org. nk tnya bnyk mcm ksian pulak org lain tengh q. mintak2 takde apa la sepanjang tunggu next checkup. thanks yaa 🌸

kt tmpt sy hari yg same nurse call.. pg minum air gula, pastu sy sangkut gdm ptg tu nurse call bgtau result..

Sy tunggu 3 hari je. Klu xde means ok la. Nti mse next checkup misi akn inform sndri pd kita result air gula

2y ago

okay baikk trima kasih yaa 🌸

wslm hi. biasenye dia akan call hari yg same atau keesokkan harinye kalau sangkut gdm.

2y ago

baik. trima kasih yaa🌸

aah.next appointment nurse akn kepilkn result bacaan gula tu kt buku pink kita

Biasanya kalau nurse tak call tu takda pape lahhh. In Shaa Allah

betul dia akan call ..dlm masa 2-5 hari kalau kk area saya

biasa dalam 3 hari kalau tak ok misi akan call