Mommy breast feeding demam

Hi nk tanya, klu mommy demam, boleh bagi susu ibu tak? Suami saya tak bagi, takut baby kene demam. Baby Baru 10 hari.

13 Balas

Boleh sis.. susu bdn tu jdi antibodi utk anak. Pengalaman sy, ank ada tnda2 nak demam dan selesema.. sy bagi dia susu bdn mcm biasa sbb dia mmg full susu bdn. Demam dan selesema dia terus x menjadi, sy pula yg terkena demam dan selesema. Anak pula sihat saja.😃😃

5y ago

Sma2.😊

Sya msa baru lepas bsalin pon cmtu. Mak sya x bgi susukn baby takut jangkit demam. So sya bagi susu yg sya dh simpan kt freezer.

Boleh je sis. Tak effect pon susu tu kat baby. Kalau sis bersin, batuk dekat baby tu je akan effect baby.

ibu klau flu atau demam pkai mask mulut taw. supaya tak berjangkit kt anak ☺

Boleh je.. sy siap demam batuk tapi baby alhamdulillah sihat.. full bf

Boleh je susukan bby, xde effect pun ☺☺

boleh je mommy. tak ada masalah.

Boleh je..x effect kt baby pn.

Xde kène mngena lah

Boleh no problem