Hamil ank luar nikah

Nk tanya.. klau org yg hamil ank luar nikah ni.. gi check dkt kk x kena tindakan pape ke?

15 Balas

pergi je check kk... kes awak sama cm saya...sy gagahkan jugak pergi kk...alhamdulilah smpai skang diri g kk ... appointment hospital lagi..n nnti ade sosial workers lagi.... kena bebel dgn nurse n doc tuh normal... janji awak dgn baby selamat....

dpt nurse yg ok takpe la.. hari tu sya dpt nurse yg byk tnya smpai sya naik rimas.. benda yg rasanya takde kaitan pun dia nak tau.. mcm takde sensitivity btol

Kandungan sblum msuk 3bulan dtgla buat buku pink tu...org dkat kk bsing skjap ja..mna than bsing lama2..😁jnji kita ada tanggungjwab sudahla...

Bole jek p cek kk. Xkesah kndungan da bpe pun, tp kalo bleh, cek up awal2 kndungan, so nurse x bsing. Tp mse nk checkup tu kne bwk waris teman kn..

X kena apa pn.. Sy dulu alhmdulillah xkena mrh atau apa2 tindakan tp kena bebel sikit sbb buat buku kandungan dh 30w

Takde kena tindakan apa2 pun . Dorg lagi galakkan ibu dtg checkup n buka buku pink awal2 sbb risaukan ibu n baby .

5y ago

Andui.. nanti branak cm mana tu.. sabar ya sis .. kuat demi baby.. semoga d permudahkan..

Blh ja sis nti sis ckp yg btul la dgn Nurse dorg fhm jg tu.. Melainkan sis bawa umur akan jd kes la

Sis n bapa baby kwin tk? Nurse kt kk ok je,aslkn sis buat awl bku pink tu. Klau lmbat,mmg mndpat la

Takde masalah.pergi je.x kena apa2 tindakan.kesihatan baby tu penting.jgn Tak check up

Takde pape lah.. Pergi je kk , kalau niat tu baik nak jaga baby ☺