Keraguan klau hamil luar nikah,apa akan jadi?

Klau hamil tanpa nikah cmner proses utk buat buku pink? Klau kahir,ank kne amik jkm ke? Surat beranak bole kluar mcm biasa ke...? Klau lpas beranak ank kne thn ? Dokter n nurse akn diskriminasi ke glongan hamil luar nikah ni? Phm mereka wat silam..tp nk tbus ,truskn khamilan...xnk gugurkn...

2 Balas

proses bukak buku sama jee mcm biasa ..jkm takkan ambil ank suka hati ..tapi bila nk discaj wad lepas bersalin kene ada waris dri family .. jangan dengar cerita yg tk betul tu ..surat beranak pon boleh dapat selagi ibu warganegara ..

8mo ago

tak bebel langsung ..dri sy bukak buku smpai bersalin mmg smua nurse n doktor okey jee ..kalau dorg ada bebel pape marah je balik

cll kk mnta trikh appoinment buka buku. nnti misi bgtahu apa yg perlu bawa. tu je jnji awak buka buku. jngn lewat. nk beranak nnti kna ada waris. nk kluar ward pon mesti ada waris. sebelum keluar wrd waris wjib kna jumpa dngn jkm dulu.

6mo ago

sorry nk tnye, contoh lah klau waris dh tau pasal kehamilan then masa nk discaj dari wad waris x dpt hadir sbb ddk jauh dari hospital yg kita bersalin tu, boleh ke sape ii selain waris discaj? ataupun boleh ke waris discaj melalui panggilan telepon saja? incase lelaki yg mengandungkan kita tu nk bertanggungjawab, plan nk kawen after habis pantang. boleh ke dia tolong discaj kan?