Nak tanya klau macam saya mengandung ank luar nikah nak buat buku merah kt klinik blh ke ye

8week nk buat buku merah tp luar nikah

22 Balas

boleh je awak. pergi klinik desa or klinik ibu anak yg terdekat. saya doakan semoga dipermudahkan urusan awak ye. bagus awak tahu pregnant terus nk buat buku. sbb ada sesetengah org biasa lebih fikir takut dri fikir kesihatan anak dlm perut. yang penting awak kene sentiasa positif ye jangan pedulik kalau ada orang mengata awak. inshaa allah nurse faham .

4y ago

awak blh pm sye okk

buat je.. nikah or tak, ibu mengandung wajib ada rekod kehamilan. sekarang byk nurse yg spotting.. dorang lg suka patient yg follow cakap dorang drp yg jenis suka skip appointment la, xdengar nasihat ke, bg vitamin tak mkn lpas tu kesihatan makin drop, masalah kesihatan yg bahaya pd baby pn still degil taknak p hospital..

4y ago

🤣 parti free of charg tu Win.. xnk lh swasta.. bnyk pakai duit sbb kesian orang yg nak bertanggungjawab kt ank dy sendiri ni nk kluarkn duit. bnyk

boleh je sis🥰semoga sis kuat n tabah tempuh segala cabaran hidup💕💕dan selamat menempuh alam mengandung ni hihi best sangat😍😍sis jangan peduli sangat apa orang cakap tau,semoga sis dan kandungan sihat jee

boleh je nak buat buku merah.. skrg tak perlu fikir apa kata org.. fikirkn diri n kandungan saja.. moga dipermudahkan segala urusan awak.. Nurse pun akan guide awak mcm mne nak handle emosi n byk nasihat..

boleh dan buat lah solat taubat untuk kesilapan yg lalu,moga allah ampunkan dosa yg lampau, anak kecil tak bersalah,tpi perbuatan org tua dia yg bersalah

4y ago

sbb tu sy nk buat buku merah..

boleh je sis . jgn takutt buat je . kesihatan baby tu lagi penting . peduli kan apa org nak kata . janji baby tu sihat ❤

Blh je pgi buat..jgn amik kish pd yg dok mgata awk jnji awk dn baby siht..nurse pn skrg ok2

bolh smalam saya bru bkk buku pink . kalau bwh umur kena bawak makayah ok 🤗

4y ago

Hee dh tua dh kita

boleh. jgn putus asa,teruskan. moga sis dan anak bakal lahir dipermudahkan semuanya.

Buat je. Sy pon buat dh. Alhamdulillah nurse doc semua baik2. X mrh pon.

3y ago

klau bwh umur mcm mne 😟