Anak luar nikah

Assalammualaikum ,, sya nak tnye ,, sya hamil 7 bulan dah ,, ank luar nikah ,, sya bru je nikah seblan ,, dan sya nk tnye ,, dekat mne sya nk lahirkan bby ni ,, sya tk mmpu nk ke hospital swasta .. klau kerajaan ,, sya tkde buku pink .. mcm mne yee ,, sya tkot ,, fmly sya smua nlom thu .. suami tahu ,, sbb ni ank dia ..

6 Balas

tk apa sis,awk bleh jea prgi kk kta nk buat bku pink.. n bgth hal sbnar kdungan dh brpa bulan,dowg akn trus bg mnum air gula,cucuk,n sbgainya lh..lgi pown dowg xkn mrah,cma dea kta pedas ckit nnt,tu normal..sbb dh 7bulan kn,dowg mbebel bkn sbb dowg nk mcemuh awk..xpi dowg rsau tntang kdungan awk tu..lgi stu,bgth jea fmly lgi pown awk dh slmat nikah pown,mrah pown bnda dh jdy..sbb klau xbuat bku pink,ssah ckit..sbb hospital msti nk bku pink..sbb tu bla ngdung misi2 akn pesan mna2 nk prgi buku pink kna dea dlm beg..smga Allah s.w.t mpermudahkn urusan sis..

3y ago

btol ckap awk ,, alhamdulillah semua nyaa dipermudahkan .. terima kasihhhh

anak luar nikah pun boleh buka buku pink sis ..prgi je klinik ibu dan anak buka buku ..dah 7bln takde pemantauan dktr dan nurse lg bahaya ..3blan khwin dh brsalin nk buat mcm mne dha trlanjur kan , perbetulkan dn mntk maaf dgn fmly smpai diorg faham ..semoga Allah permudahkan sgala urusan sis ..jgn lupa taubat dan buat solat hajat smoga Allah permudahkan sgalanya ya ..

maaf boleh saya tahu awak berkahwin di mana sampai family awak xtahu?adakah awk bukan Islam?kalau awak Islam mesti wali awak akan tahu ttg status perkahwinan awk.awak pergi je hospital kerajaan sis,lagi pun ia murah dari hospital swasta,smoga urusan dipermudahkan

3y ago

buka je buku pink tu sis. fikir dulu anak dlm kandungan tu .. tapi utk pendaftaran anak selepas lahir, maaf nak cakap, xboleh dah nak bin/binti kann suami awak walaupun itu ayah kandung dia .. awak nikah kat pjbat agama ke sis? harap pihak yg nikahkan awak ada terangkan soal ni 😅

wasalam, cri bajet hanya prgi klinik swasta untk scan shja dn brtnya jika ank ok..lps tu buat buku pink seawal waktu klinik buka, bawa sekali gmbr scan tdi,ftocopy ic, surat nikah,bil air..itu sja.😊

pegi je klinik kesihatan kerajaan.terus terang je situasi awk.klu kena mrh ke apa hadap je la.takkan awk nk bersalin kat rumah pulak kan.kalau awk muslim ank tidak bole brbin/binti nama suami.

3y ago

pergi je ke klinik kerajaan.. kalau xde buku pink, nk discharge hosp nnt susah.. lagi satu, anak awak tak boleh di bin/binti nama suami awak ye. sebab hubungan anak tu, dgn suami awak dikira mcm anak dan ayah tiri.. tolong jangan bin/binti kan dgn nama suami awak..

terima kasihhh semuaa ,, saya da selmat mlhirkann ,, dn fmly terima .. alhamdulillah ..

3y ago

sya sorok kan perot smpai dah nikah ,, awk dah brape bulan ..