makanan baby

Nk minta pendapat la. Anak sy dah 5 bulan tp sy rasa dia tk dpt susu yg ckup utk bf. Ptt sy campur susu formula atau boleh bg dia makan je.

6 Balas

cuba rebus mata kucing kering campur halba.truk gule sikit je klu nak manis.tapis...halba tu tak minum skali pn xpe..mata kucing tu makan skali.mnum suam2.tiap pagi masa sarapan ngan sebelum tidur.InsyaAllah meriah susu..

Kencing berak okay xda masalah. Makin bby besar kita kena ikut demand dy. Kdg 2 3 jam baru dy nak nyusu. Baby bawah 6month xbole diberi sebarang mknn kcuali susu ibu or fm.

try pump susu awak dulu tengok dapat tak satu botol, kalau dapat kira susu banyak lagi...kerap menyusukan anak ya.

Macam mana mommy tauu dia takcukup susu ya? Kalau kencing berak kira dia kenyang ya mommy.

5y ago

Anak sy 2bln 5.3kg. Hihi. Setiap bulan naik 1kg lebih

Bg susu bf + susu tepung sis.. Kot serasi ngan bby

Kenapa ckp tak cukup. Dia berak kencing tak

5y ago

Berak byk tu cukup la sis, dia kencing sekali.