Mommy stress cari susu

Hi moms smua.. ada tips x cara nk galakan bby mnyusu botol? Skrg sy tgh stress nk cari susu formula yg ssuai utk bby sy. Sy dh cuba 5 jenis susu, tp smua ada yg x kena & bby xnk. Dan skrg bby sy xnk minum susu fm & dia nk susu bf je. Bila bby bf, sejam skali dia bgun sbb x ckup susu. X lama lg sy dh nk msuk kja, tp bby msih x trima susu fm. Ada tips x mom?

2 Balas

mybe sis blh try cari botol susu puting die mcm bntuk breast. dh try susu dutch baby?

7mo ago

betul ke sis tak ckup susu. dh prnh try pam tgk dapat brpe oz. kalau baby usia mcm ni biasa 2 oz pn ckup.. cuba power pumping utk bykkn susu. atau urut. InshaAllah byk susu.

Ada try susu lactose intolerance?

8mo ago

Sy dh cuba similac lactose free, tp dia cirit